torsdag 5 juli 2012

Signera Android-app


För att gå från ett färdigt projekt till en installerbar app i Android måste man gå igenom några steg. Det handlar om att man måste signera appen. Om du följer den officiella guiden så är det ganska enkelt:

Du behöver:

  • Ett färdigt projekt i Eclipse
  • Keytool.exe
  • Jarsigner.exe

1. Exportera


Steg ett är att ta ut en osignerad .apk-fil. Detta är själva appen. Men, utan en signering går det inte att köra den. Högerklicka på projektet i "Package Explorer" --> Android Tools --> Export Unsigned Application Package2. Skapa nyckel

För att kunna signera en app behöver du en nyckel. Du skapar detta genom Java-verktyget "KeyTool" (keytool.exe) som ska ligga i din JDK-mapp. För mig: "C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_03\bin"

Starta kommandotolken som administratör och gå till mappen där keytool finns. Kör sedan keytool-kommandot med dessa parametrar (byt ut namnen till dina egna). Den kommer sedan fråga efter att du skapar ett lösenord, samt lite fler uppgifter om dig. När du fyllt i dessa kommer en .keystore-fil skapas i samma mapp som du kan lägga på lämpligt ställe.

3. Signera med nyckel

När du skapat en nyckel ska vi nu använda den med Java-verktyget "Jarsigner". Det finns i samma mapp som KeyTool. 

Kör sedan detta kommando, men byt ut mot dina filer. Om allt går bra får du några rader som specificerar vad som signerats. Du kan sedan använda jarsigner med växeln "-verify" för att undersöka om signering var lyckad.


Eller...

Vid steg 1: Klicka på Export Signed Application Package för att göra detta i ett GUI istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar